Craft and Design Media

Bouwen aan de toekomst

Craft and Design by Justin investeert niet alleen vele uren in de eigen toekomst, maar ook in de ontwikkeling van jonge enthousiaste nieuwe meubelmakers. De komende maanden begeleidt Justin meerdere studenten op het Technisch College Velsen met verschillende opdrachten.

 

Het was wel even wennen om weer terug te zijn waar het voor Justin zelf ook begon:,Je verwacht toch niet zo snel weer terug te zijn op de school waar ik een paar jaar geleden zelf nog studeerde, maar zodra je aan het werk gaat met de studenten voelde ik me al snel weer helemaal thuis,'' aldus Justin.

 

Justin kijkt er erg naar uit om de komende maanden stappen te maken met de studenten: ,,We hebben deze week een bank gemaakt naar het model van Gerrit Rietveld en de komende tijd zal ik ze bijstaan tijdens hun opdrachten en hen een en ander bijleren over veiligheid bij de machines.'' Deze meubelmakers van de toekomst zijn erg belangrijk voor de branche volgens Justin:,,Om een betere toekomst voor de branche op te ''bouwen'' zijn er veel goede en gepassioneerde vakmensen nodig en een goede samenwerking onderling. Op plekken als deze kan dit ontstaan.''

 

Naast het begeleiden van de studenten werkt Justin uiteraard ook hard door aan zijn opdrachten bij Craft and Design. De komende maanden zijn uitdagend en erg leuk. Daar doe je het uiteindelijk voor meubelmaker.

 

Een kijkje in de keuken op het Technisch College Velsen: